Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, sineçalışmainiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan sona size özeldir. Ancak tekrar de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Yönetim inşaı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini kontrolör geçirmek gerekir. Bu Toscanello sinein geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı gönen oranlarında sinemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da tecrübe cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir nizam var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz ateşle yakılır! Puro her mevsim ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro bağ ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde andıran. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken sıcaklık puroya kazık dokunuş etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş altı ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı alya döndüğünde kızartma çalışmalemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 radde eğimle, aleve tam dokunuş etmeyecek şekilde tutun. Bu çalışmalemi yaparken bütün tabanğın tay yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda rabıtalı bir şekilde 360 radde döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara bakılırsa beş altı henüz uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu vadi çakmaklar çok iktidarlıdür ve şu denli andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma çalışmalemi tabii alevli çakmaklarla, beş altı mevsim alabilir. Bu müddet size aralık kaybı gibi nazarükebilir amma puro dayanç ve mesai ister. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma çalışmaleminden sonra elverişsiz çevirip nedeniyleünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe durum üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün kadem kıpkırmızı ise yakma çalışmalemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yerı tam yanmamışsa, yani bütün kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki değersiz nefes henüz çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz sineime anık. Evet ya siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer sineilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azcaından 40 saniye muntazır olmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi sinemeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o derece çığlıklaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Kötü yumuşakçe ağıza doldurulur ve tatlılık azrailların dumanla ihtarlmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca bağ gösterdiğinizin bir çalışmaaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun sinein kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein yine yakma problem oluşum etmez. Ancak kez inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda yaslılık hissedeceğinizi göstermek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 yıl hatta henüz uzun bir müddet dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesin şart olan 2 nizamı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın sıcaklık ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 radde beyninde evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Aşiyan içinde bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzum yoktur. Fakat elbette şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama vasatını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile hakkındalaşmazsınız. Saklama vasatı sıcaklığında soy problem vasatın ilgisiz değil şu denli har olmasıdır. Çünkü saklama vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile hakkındalaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama vasatının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette gönen saklama vasatı sıcaklığına bakılırsa varyasyon gösterecektir ve bu yüzden de saklama vasatı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir durum geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta durum geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama vasatının durum geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu sineindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlayacak kesin durum geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesin durum geçirmedikleri sinein diğer rakiplerine mehabetli fark atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.