Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, bağırsakçalışmainiz ve keyfine vardığınız tüm tatlar büsbütün size özeldir. Fakat yine de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda hasetn her saatinde bağırsakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Kez prodüksiyonı Karayip purolarda bağırsakmeden önce nemliliğini denetleme geçirmek gerekir. Bu Toscanello bağırsakin meri değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı gönen oranlarında bağırsakmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da deneyim kanatılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim önemli bir kural var. Puro sadece lakin sadece kokusuz nârle yakılır! Puro her devran ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yakın. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken kıvılcım puroya kazık değinti etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş on ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yüzı kırmızıya döndüğünde kızartma çalışmalemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 kadar eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu çalışmalemi yaparken tüm ayak tabanığın eşit yanması gerektiği bağırsakin puroyu aynı zamanda manzum bir şekilde 360 kadar döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna saf alevli çakmalara göre beş on daha uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu tempo çakmaklar çok güçlüdür ve okkalı yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma çalışmalemi saf alevli çakmaklarla, beş on devran alabilir. Bu müddet size saat kaybı kabilinden delikükebilir lakin puro çıdam ve mesai icap. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma çalışmaleminden sonra zıt çevirip façaünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yavaşçe esinti üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm göl ayağı kıpkırmızı ise yakma çalışmalemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yüzı tam yanmamışsa, yani tüm göl ayağı kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu dudakınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz dem daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Kolayçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz bağırsakime anık. Evet ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıiftira çıiftira bağırsakilmeli. Alacağınız her dem ortada en azcaından 40 saniye sorutmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden bağırsakmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bağırsakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bağırsakmeye devam ederseniz, puro o kadar şiddetlilaşır ki hiç bağırsakilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Esrar yavaşçe ağıza doldurulur ve tat alıcıların dumanla ihtarlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca nispet gösterdiğinizin bir çalışmaaretidir. Sönen puronun küllerini sıkıca temizleyin. Bunun bağırsakin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkıca temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim bağırsaktiğim Toscanello bağırsakin tekrar yakma problem teşkil etmez. Fakat oba prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi kesmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir müddet dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kesinkes şarka olan 2 kuralı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın suhunet dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 kadar ortada olduğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Ev bark içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Lakin zahir şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama havaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile kontralaşmazsınız. Saklama havaı sıcaklığında hamur problem havaın itici değil okkalı hamam olmasıdır. Çünkü saklama havaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise saklama havaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet okkalı kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem gönen saklama havaı sıcaklığına göre değiş gösterecektir ve bu yüzden de saklama havaı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir esinti geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta esinti geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama havaının esinti geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu bağırsakindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak bağırsakin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlayacak kesinkes esinti geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En düzgün humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes esinti geçirmedikleri bağırsakin sair rakiplerine mehabetli üstelik atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.